Räckvidd
 

HUR LÅNGT KOMMER JAG DÅ?

När vi pratar elfordon så kommer frågan om räckvidd ofrånkomligen på tal. Hur långt kommer man på en laddning? Det är en högst relevant fråga

Det finns inget givet svar då det är många faktorer som påverkar hur långt du kommer på en laddning. Vädligt förenklat kan man säga att en laddning räcker länge, förvånansvärt länge.
Tekniken idag gör att det går att få med sig så mycket energi på en laddning så att du aldrigt behöver vara  orolig för att inte komma fram till ditt slutmål. En elscooter är det perfekta stads och kortpendlarfordonet. Optimalt är att hålla sig inom 30 km per tur ur bekvämlighetssynpunkt. Vid optimala förhållanden så är räckvidden +60 km på plan väg och  45 till 50 km per laddning vi stadskörning. 

HUR FORT KÖR JAG?

30 km tar ca 40 minuter att köra. 10 km tar 13 minuter. I stadstrafik hänger inte bilen med dig. Lägg där till att du kör ända fram till dörren och slipper leta parkering. Addera även känslan av att köra miljövänligt, ljudlöst och billigt så känns frågan om räckvidd näst intill oväsentlig. Räckvidden räcker och blir över.

Fakta om räckvidden.

När vi tittar på den tekniska specifikationen av räckvidden så är det baserad på att du kör din scooterna på slätt underlag utan backar och vid 20 graders värme. Det som påverkar räckvidden är självklart körstil. Full gas i alla lägen med kraftiga inbromsningar kortar körsträckan med ca. 20 %. Temperaturen påverkar batteriets kapacitet. Vid en temperatur på 0 grader så minskar räckvidden med ca 10%. Terrängen påverkar. Långa branta uppförsbackar slukar mer ström . Just nu håller vi på med mätningar och återkommer inom kort med exakta data på räckvidder vid olika yttre omständigheter.