Finansiering

En elmoped eller elscooter är en lite större investering. Hur stor beror på vilken typ av elscooter man köper. Priset varierar kraftigt från de enklare modellerna till de större mer avancerade. Detta innebär att alla kanske inte kan betala hela elscootern kontant direkt. Hur ska man då tänka kring finansiering, vilka olika alternativ finns det för att få hjälp med att köpa sin elscooter.

Det första man kanske tänker på är banklån. Det finns många banker och även snabba lån med mindre krav på dig som låntagare. Nackdelen med ett banklån och framförallt de som är snabba och enkla är att räntan kan bli ganska hög för dessa. Det är därför bra att räkna på vad den faktiska totalkostnaden blir när man räknat med alla räntor och avgifter.

Ett annat sätt kan vara att hitta något företag som vill sponsra en. Ni kanske har sett bilar som kör runt med ett spelbolag eller polly över hela bilen. Än så länge har vi inte sett någon elscooter som sett ut så men ni kanske kan ha den första. Det kan vara värt ett försök. Kanske ni kan få ett företag som till exempel 123ink.se att vilja synas på er elmoped. Tänk igenom att det är ett företag som ni kan stå för och vill synas med. 123ink är ett bra företag som säljer bläckpatroner och toner så det är ett bra första försök till att hitta sponsor.

Ett sista sätt att få ner kostnaden är att köpa en begagnad elmoped istället för att köpa en ny. Läs mer här om vad du ska tänka på innan du köper en begagnad.